Et nordisk samarbejde er kommet på plads

Et nordisk samarbejde er kommet på plads

Efter flere års fravær af et formelt nordisk samarbejde omkring squash er det igen lykkedes at etablere et samarbejde, der kan understøtte de nordiske l....

Skrevet af Dansk Squash Forbund - 2018-03-13 14:19:00

Efter flere års fravær af et formelt nordisk samarbejde omkring squash er det igen lykkedes at etablere et samarbejde, der kan understøtte udviklingen af squashsporten i de nordiske lande. Med i samarbejdet er Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Det første møde blev afholdt i forbindelse med UCS Swedish Open i Linköping. På mødet blev følgende aftaler indgået mellem landende:

1. Der skal årligt udarbejdes en fælles kalender for PSA Closed Satellite turneringer, der således skal synliggøre hvornår der er mulighed for at spille om point til PSA ranglisterne.

For at opmuntre flere unge spillere til at deltage internationalt på PSA touren, skal der skabes gode muligheder for deltagelse i internationale turneringer i de nordiske lande. Dette skal gøres for at sikre at det ikke bliver for omkostningsfyldt at deltage for de spillere, der ønsker at prøve kræfter med internationale turneringer.

Der skal derfor også sikres gode muligheder for overnatning (evt. i privat regi) når turneringerne åbnes for tilmelding.

Plakaten udarbejdes i starten af Juni måned og frigives inden 1. juli.

Hvert land er sikret op til tre pladser i en 16-monrad turnering - såfremt et land ikke bruger sine pladser tilfalder de arrangørlandet.

2. Et styrket samarbejde omkring træneruddannelserne i squash

Den nyeste model for træneruddannelser, der er blevet implementeret i Dansk Squash har vakt interesse fra vores nordiske kollegaer. Specielt E-læringsløsningen anses for at være vejen frem.

Det skal undersøges med DIF om vi kan dele e-læringskurserne med de øvrige nordiske lande. Hvis dette er muligt skal kurserne oversættes og indtales på engelsk - dette er en opgave som Finland har tilbudt at varetage. Tilmeldingsgebyret for deltagelse på kurserne tilfalder Dansk Squash, da vi vedligeholder E-læringsplatformen.

De fysiske kurser foreligger der ikke en konkret aftale omkring på nuværende tidspunkt.


Vi anser det for en god start på et samarbejde mellem de nordiske lande og ser frem til at evaluere det første år, når vi igen mødes til UCS Swedish open i 2019.


Indlæser Samtale