Grip til ketcheren

Ketcheren skal helst have et godt greb

Et godt greb om squashketcheren er af stor betydning for at være i stand til at udføre sit squashslag. Hvis dit grip er af dårlig kvalitet eller slidt, glider ketcheren i din hånd, hvilket gør det tæt på umuligt at slå et ordentligt slag. Derfor er det vigtigt at have et grip, der giver dig en god kontakt og fornemmelse med ketcheren.

I en så intensiv og eksplosiv sport som squash er det uundgåeligt at svede. Sammen med din hånds greb slider sveden naturligvis på ketcherens grip, der derfor gradvist absorberer sveden dårligere og dårligere og i sidste ende gør det vanskeligt at holde på ketcheren. Et godt råd er derfor at skifte grip jævnligt, da der er kæmpe forskel på den kontakt, du får med ketcheren med et henholdsvis nyt og gammelt grip. Folk slider et grip meget forskelligt, men har du spillet med samme grip i to måneder, eller begynder det et flosse og misfarves , er det på høje tid at skifte.Husk i øvrigt at tage ketcheren op af tasken efter spil, så grippet kan få lov at tørre.

Håndtaget på en ketcher er lavet i en tykkelse, så også folk med små hænder kan bruge den. Folk med store hænder har brug for et tykkere håndtag for at få et fast greb.

En anden overvejelser er, at hvis man har tendens til at belast sin albue (”tennisalbue”), kan et tykkere greb lette problemet.

Har du en stor en hånd eller og ønsker du et tykkere håndtag, kan du lægge et stykke ’overgrip’ over det normale ’replacement grip’ for at få en 1,5 gang tykkelse. Når du sætter et nyt grip på ketcheren, så træk lidt i grippet for at strække det ud samtidig med, at du lapper ca. 1/3 hen over forrige lag.

Ofte undervurderes grippets betydning, men da et nyt kan erhverves for ca. 30 kr., kan du med fordel skifte jævnligt. Når du skifter grip, så sørg for at tage det gamle af først, så det ikke bliver for tykt. Har du to lag grip ovenpå hinanden, mister du lidt af kontrollen over ketcheren.