Squashbriller

Squashbrillen beskytter dine øjne

I Danmark er det obligatorisk at spille med squashbriller for børn op til 18 år, mens det er valgfrit for voksne. Squashbrillen har til formål at beskytte dine øjne mod især vildfarne bolde, men også mod din modstanders ketcher i tilfælde af, at den skulle komme for tæt på. Særligt for nye udøvere er squashbriller vigtige, da det er i denne gruppe, langt de fleste øjenskader sker. Som ny i gamet er man endnu ikke vant til at bevæge sig korrekt i forhold til modstanderen, og det er typisk på den baggrund, at de farlige situationer opstår. Et ofte forekommende eksempel er,hvor spiller A slår bolden tæt ud mod sig selv, hvorefter spiller B, der befinder sig lige bag spiller A, fejlagtigt slår til bolden med overhængende risiko for at ramme sin modstander. I værste tilfælde kan du miste synet ved at få slået en squashbold direkte i øjet, så alle begyndere anbefales at spille med squashbriller

Særligt to aspekter er vigtige for din squashbrille.

For det første skal pasformen være i orden. Det vil sige, at brillen skal føles behagelig og sidde ordentlig fast, når du bevæger hovedet. Som ekstra sikring medfølger normalt en lille rem, som du kan spænde brillens stænger fast med bag om hovedet.

For det andet skal du afgøre, om du vil have en squashbrille med eller uden små lufthuller øverst i glasset. Modellerne med lufthuller har noget bedre ventilation, hvorfor disse ikke vil dugge til nær så hurtigt som brillerne uden lufthuller. Sidstnævnte er til gengæld billigere og fås helt ned til ca. 100 kr., hvor de bedste, der ofte også er stærkere i stellet, ligger på ca. 350 kr.

Bruger du briller i dit civile liv, kan du med en såkaldt I-mask stadig have dine normale briller på inde under I-masken. Alternativt kan du spille med kontaktlinser og benytte dig af et par ”normale” squashbriller, der i øvrigt ikke kommer med styrke.