Til begyndere og motionister

Ketcher til begyndere og motionister

Som ny squashspiller eller som glad motionist er særligt ketcherens pris og vægt vigtige parametre. Hvis du bare er ude på at prøve spillet og ikke ved, om du har lyst til at fortsætte, kan det være en idé at starte med en billig ketcher til 2-300 kr. En sådan ketcher er typisk fremstillet af aluminium, hvilket gør den tungere end de dyrere grafit-ketchere, men faktisk også mere holdbar.

En aluminiumsketcher vejer typisk 160-200 gram og fordelen ved den er, at den ikke knækker ved hård kontakt med væggene på squashbanen. I stedet bliver ketcherens ramme ’bare’ slået skæv, men du kan fortsat spille med den.

Ønsker du derimod fra start en squashketcher af en vis kaliber, skal du op omkring 5-600 kr. Her får du nemlig de billigste ketchere, der er fremstillet af grafit, som er det materiale, alle gode ketchere er lavet af. Denne ketchertype er markant lettere med en vægt på 110-150 gram.

Selvom forskellen i gram ikke lyder af meget, gør det en stor forskel på squashbanen, da slagene er væsentlig nemmere at udføre med en lettere ketcher, som du både kan styre bedre og bevæge hurtigere.

Udover pris og vægt er det også værd at tage ketcherhovedets form i betragtning. Et bredere ketcherhoved giver dig et større ’sweetspot’. Det vil sige, at du får et større slagfelt og en ketcher, der er mere tilgivende, hvis du ikke altid rammer lige i midten hver gang. Med andre ord vil en ketcher med et bredere ketcherhoved være nemmere at spille med end en ketcher med et smalt hoved, der ”kæntrer” i slaget, hvis du rammer bolden ude i siden af rammen.

Hvis du er startet ud med en aluminiumsketcher og har spillet regelmæssigt 1-2 gange ugentligt over det sidste halve år, er det på tide at overveje en opgradering til en lettere model. Det vil både reducere belastningen på håndled og albue samt gøre det nemmere at udføre slagene og derved udvikle dit spil.