Seniorturneringer

Senior Grand Prix og Danmarksmesterskaber

Der afholdes 6 Senior Grand Prix turneringer per sæson, som strækker sig fra september til maj. Disse turneringer er kendetegnet ved, at de bliver spillet over 2 dage, og er bredt deltagelse af eliten, men også af de øvede spillere og motionister. Det sjette Grand prix er Danmarksmesterskabet, hvor der spilles om medaljer i dame- og herrerækken.

Det er attraktivt både at deltage ved Grand Prix turneringerne, men også at komme som tilskuer, da Danmarkstoppen altid er til stede og spiller nogle meget underholdende kampe. Arrangementerne tilbyder både mad, konkurrencer og gode præmier til de to bedste i hver række.

Lige gyldigt hvor meget squash man har spillet, så er der altid en række der passer til ens niveau, og man vil komme til at spille kampe mod spillere fra hele landet.

Grand Prix turneringerne breder sig enten over fredag-lørdag eller lørdag-søndag. Så første kamp spilles fredag aften eller lørdag morgen. Når turneringerne starter fredag kl. 18.00, kan det være en udfordring for nogle spillere at nå til den anden ende af landet, hvis man først skal have fri fra arbejde. Denne udfordring kan formentlig løses ved at kommunikere med turneringsledelsen i god tid, så de har mulighed for at planlægge sig ud af problemet.

Deltagergebyret ligger oftest et sted mellem 200-250.- kr., hvor der altid er ét måltid inkluderet.

Monrad og puljer

Bortset fra DM, hvor der spilles en fuld monrad (16 spillere), spilles der en halv monrad (8 spillere) i alle rækker. Dvs. at der spilles 3 kampe uanset om man skulle tabe nogle kampe undervejs.

Hvis der skulle være nogle rækker som ikke fyldes op, dvs. at der ikke er 8 spillere i den pågældende række, så er puljespil oftest løsningen. Så vil man enten spille mod alle andre spillere i rækken, og så tælle sejre sammen, eller også vil man først spille i én pulje, for så at gå videre til en anden, baseret på hvor mange kampe man har vundet eller tabt.

Lodtrækningen til de forskellige rækker vil altid finde sted ved starten af turneringen, kort før de første kampe sættes i gang.

Grand Prix konkurrencen

Ved Grand Prix turneringerne samler man point sammen ved hver enkelt turnering, som indgår i en liste på www.squashportalen.dk. Efter DM er blevet afholdt sidst på sæsonen, kåres en Grand Prix vinder, som er den, der har fået flest point sammenlagt. Der er pengepræmier til de 5 spillere der igennem sæsonen har fået flest point, og det gælder både for herrer og damer.

Seniorturneringer

Der afholdes omkring 10 seniorturneringer i løbet af en sæson, som går fra september til maj. De er, ligesom Grand Prix turneringerne, for alle spillere på alle niveauer, også elitespillerne. Den største forskel er at en seniorturnering afholdes over én dag, hvilket gør at der er flest deltagere fra den pågældende landsdel, nærliggende klubber og den lokale klub.

Det sker ofte at der afholdes to seniorturneringer over samme weekend, men så vil de finde sted i to forskellige landsdele.

Det er ikke muligt at vinde point til Grand Prix ranglisten ved seniorturneringerne, men der indsamles stadig point til den samlede Danmarksrangliste. Der er præmier til de to bedste i hver række, og der spilles gerne så mange rækker som muligt, ellers vil de turneringsansvarlige annoncere, hvor mange rækker der er plads til, og det afgøres på baggrund af hvor mange baner der er til rådighed.

Da turneringerne spilles over en enkelt dag, spilles der halv monrad, som vil bestå af 8 spillere, og derved 3 kampe fordelt over hele dagen.