Ketcherens balance

Er din ketcher i balance

En neutral balance er i sagens natur et mix mellem de to ovenstående modpoler. Det giver dig en fleksibel ketcher, der passer godt til allround-spilleren. Den er god at flugte med, og den giver dig fornuftig slagkraft.

Ligesom vægten har ketcherens balance stor betydning for spilleegenskaberne. En squashketcher kommer med én af følgende tre forskellige balanceringer: Hovedtung, neutral eller hovedlet.

Har ketcheren en hovedtung balance, dvs. ketcherens vægt fortrinsvis er placeret oppe mod ketcherhovedet, får du mere power i dit slag. Dette er velegnet til spilleren, der foretrækker solide grundslag, eller som gerne vil have lidt ekstra hjælp fra ketcheren til at generere fart i bolden.

Er ketcherens vægt derimod placeret nede mod skaftet, altså en hovedlet balance, ændrer det ketcherens egenskaber væsentligt. Nu får du nemlig en mere manøvrerbar ketcher og bedre føling med bolden, hvilket tilgodeser eksempelvis drops og flugtninger. Til gengæld må du så gå på kompromis med slagkraften sammenlignet med en hovedtung ketcher.