Professionel squash

Professionelle squashspillere

Professional Squash Association (PSA) er det styrende organ for professionelle squashspillere. Organisationen fungerer på en lignende måde som ATP og WTA i tennis. PSA World Tour involverer over 200 turneringer om året over hele kloden. Over 750 spillere er registreret hos PSA og placeringer opdateres månedligt baseret på spillernes præstationer. I november 2014 annoncerede WSA og PSA en historisk sammenfletning mellem de to organisationer. En beslutning blev nået, og man vil fremover se PSA fungere som det styrende organ for både kvinders og mænds rækker.

I øjeblikket er kun 2 danske spillere en del af PSA. På damesiden repræsenterer Line Unschuld Hansen på fornemste vis de danske farver. I februar 2014 opnåede hun den højeste placering nogensinde for en dansk squashspiller, idet hun nåede en plads som nummer 18 på verdensranglisten. Dermed overgik hun kollegaen Ellen Hamborg-Petersen, som i 2002 nåede en placering som nummer 19.

Line Hansen har vundet i alt 11 internationale titler og været med i 18 finaler. Ved udgangen af 2015 ligger Line på en 26. plads.

På herresiden indtager i øjeblikket Danmarks bedste herrespiller, Kristian Frost Olesen, en plads som nummer 56.

Prøv linket til verdensranglisten.

Line Hansen