Talenttræning

DSqF afholder talenttræning, og for at blive del af talenttræningen skal du udtages af landstræneren.

Talenttræningen er for spillere udtaget af landstræneren, som har udmærket sig igennem, deres individuelle udvikling over den foregående sæson eller periode. Ønsker man at komme i betragtning til talenttruppen kan man kontakte landstræneren på mail: David(at)Dansksquash.dk og forhøre sig om muligheder og mulige fokuspunkter fremadrettet.

Talenterne modtager månedligt 6-8 timers træning, såfremt der ikke er sammenfald med turneringer eller lignende. Forbundet udsender planer for træningen, så spillere og forældre har indblik i kalenderåret og dermed kan prioritere deltagelse ved talenttræningen. Mængden af træning pr. måned afhænger af intensiteten og indholdet i træningen.

Med til det at være talent følger der et ansvar, da man bliver rollemodel for andre unge spillere i squash Danmark. Dansk Squash Forbund godkender spillere til international turnerings deltagelse.

Talenter beskriver vi, som "spillere med gode forudsætninger" for at blive en del af seniorlandsholdene på sigt. I gode forudsætninger ligger der fortsat en forventning om, at spillerne skal arbejde med deres individuelle udvikling, og at det kræver hårdt arbejde at opnå en plads på landsholdene i seniorkarrieren.

I nedenstående spillermanual for talentspillere kan I læse mere om talenttræningen i DSqF og øvrige vilkår, der gør sig gældende som talent.

Deltagelse ved udviklingstræningen er forbundet med en egenbetaling på kr. 150,00/md. Forældre/spillere faktureres hver måned direkte fra forbundet.

Muligheder i talenttræningen

Deltagelse i elitesport giver unge udøvere mulighed for at oparbejde kompetencer, der også rækker ud over sporten. Elementer som bliver berørt og arbejdet med i Dansk Squash talentprogram er:

 • Planlægning og prioritering af tid og ressourcer (periodeplaner)
 • Målsætninger og handlingsplan for at opfylde målsætningerne (målsætningsskemaer og player performance profiler)
 • Grundprincipper for fysisk træning og udvidelse til squashspecifik fysisk træning for præstationsoptimering
 • Håndtering af modgang og pres (coping strategier)
 • Viden om præstationsoptimerende parametre såsom søvn, kost og ernæring, sport (work)-life balance mm.
 • Fokus på processen og evnen til at holde fokus på de ting spillerne selv kan kontrollere i deres træning og karriere (forberedelse og dybdegående arbejde med kompetencer)

Derudover tilbyder deltagelse i talenttræningen mulighed for at deltage i talenttræningen i alle de nationale talentcentre, samt mulighed for at træne med i det nationale kraftcenter i Odense (skal koordineres individuelt med landstræneren), hvor også PSA-spillerne træner til dagligt.

Som talentspiller har man mulighed for at tage sin 7.-9. klasse i en eliteidrætsklasse (hvis kommunen tilbyder dette) og tage gymnasiet på en Team Danmark ordning. Du kan læse mere om de to tilbud ved at klikke på linkene.

Mere info om mulighederne og indholdet i talenttræningen kan du finde i "Players manual" højere oppe på siden.

Støttemuligheder gennem deltagelse i talenttræningen

Når du bliver udtaget og takker ja til at deltage i talenttræningen får du bl.a. adgang til følgende støttemuligheder:

 • Adgang til Dansk Squash Forbunds eksterne netværk til gode priser
 • Mulighed for at spille dig på de danske ungdomslandshold i squash, der deltager ved EM for hold
 • Træning i talentcentrene
 • Mulighed for at træne med PSA spillerne i Odense
 • Støtte og vejledning i sæson- og periodeplanlægning
 • Støtte og vejledning i forhold til fokuspunkter for din træning samt træningsplaner (både squashspecifikt og fysisk)
 • Mulighed for vejledning til at søge individuelle sponsorater, der kan hjælpe med din internationale turneringsdeltagelse
 • Deltagelse i et stærkt socialt fællesskab, hvor der arbejdes med dine kompetencer som squashspiller og tages højde for individuelle fokuspunkter

Forbundet yder ikke økonomiske støtte til international turneringsdeltagelse, men til EM for hold U17 og U19.