Vinderne af medaljeslutspillet er fundet

I weekenden afholdte Herlev/Hjorten et brag af et medaljeslutspil for hold, hvor der var masser af god squash og en fantastisk stemning.

Skrevet af Dansk Squash Forbund - 2016-04-20 07:59:00

Årets medaljeslutspil er afsluttet og fra Dansk Squash Forbund skal der lyde en stor tak til arrangørerne fra Herlev/Hjorten Squash, hvor der var lagt op til et brag af en squashfest.

Medaljeslutspillet for sæsonen 2015/2016 blev en succes, som vi fra forbundets side kommer til at tegne de fremtidige slutspil.

Herrernes medaljeslutspil

I herrernes medaljeslutspil stod den første semifinale mellem Kolding KFUM Squash og Herlev/Hjorten Squash, hvor hjemmeholdet efter en tæt kamp trak det længste strå og dermed var klar til finalen om lørdagen. I den anden semifinale stod de forsvarende mestre fra Birkerød Squash overfor Skovbakken. Her blev det til en favorit sejr til Birkerød Squash, der således også var klar til finalen i medaljeslutspillet.

Lørdag startede med bronzekampen, hvor Kolding KFUM Squash slog Skovbakken squash, og dermed endnu en gang kunne tage metal med hjem til Kolding. I finalen, der blev afviklet i fantastiske omgivelser ved glasbanen i Skinderskovhallen, hvor et veloplagt publikum var dukket op for at støtte hjemmeholdet fra Herlev/Hjorten Squash i kampen mod Birkerød Squash om guldet.

Finalen blev lige så tæt som vi havde håbet på. Finalen bød på god squash fra første kamp der blev spillet mellem Thomas Pilak fra Herlev og Christian Steffensen fra Birkerød - Herlev spilleren trak det længste strå og bragte dermed Herlev/Hjorten foran med 1-0 i kampen. De to næste, der stod overfor hinanden var de to 1. singler Andrew Whipp fra Herlev og Kristian Frost fra Birkerød. Her vandt den nykårede Danmarksmester i overlegen stil og viste god form kort før ETC2016 i Polen, der spilles i starten af maj.

Tredjekamp stod med 2. singlerne. Her stod Herlev's Lau Kiehn, der har vist god form over sæsonen, overfor Joel Makin fra Birkerød. Lau kunne ikke ikke slå den unge Waliser, der er placeret som nummer 99 på verdensranglisten og Birkerød bragte sig således foran 2-1 i kampe. Den sidste kamp stod mellem Rasmus Jessen fra Herlev og Alex Christensson fra Birkerød. En kamp, der i sidste ende kunne blive afgjort på fysikken, hvor Rasmus Jessen stod godt. Den dygtige svenske squashspiller, Alex, levede dog op til favoritværdigheden og slog Rasmus 3-1 i sæt i en kamp, der reelt afgjorde finalen ved stillingen 2-1 til Alex.

Dermed genvandt Birkerød Squash det danske mesterskab, Herlev/Hjorten Squash fik sølvmedaljerne og Kolding KFUM Squash bronzemedaljerne.

Damernes medaljeslutspil

I damernes medaljeslutspil var der lagt op til nogle spændende kampe hele vejen igennem slutspillet. Kolding KFUM Squash havde en tilegnet sig en lille favoritrolle med de to velspillende Lauridsen søstre, mens Birkerød havde medbragt den danske squash dronning, Line Hansen.

I semifinalerne stod Kolding KFUM Squash, som vindere af grundspillet, overfor Skovbakken. Her blev det til en sikker 3-0 sejr til Kolding KFUM Squash, der dermed var klar til finalen lørdag.

I den anden semifinale stod de forsvarende danske mestre fra Birkerød overfor City Squash. Her spillede Birkerød sig ligeledes i finalen med en sikker 3-0 sejr og der var igen lagt op til en finale mellem Birkerød Squash og Kolding KFUM squash.

Bronzekampen stod lørdag formiddag mellem Skovbakken og City Squash. Her blev det til en 3-0 sejr til City Squash, der for første gang var repræsenterede ved medaljeslutspillet med damerne og kunne tage hjem med metal om halsen.

I finalen lagde Sarah Lauridsen fra Kolding ud med en kamp mod Christine Christoffersen fra Birkerød. Efter et tæt første sæt der endte 12-10 i Sarahs favør, blev der reelt ikke tvivl om udfaldet af kampen og den unge Thy-bo vandt kampen med 3-0 og bragte dermed Koldings damer foran med 1-0 i kampe. Næste kamp stod mellem de to finalister fra årets individuelle danmarks mesterskaber, Sally Skaarenborg fra Kolding og Line Hansen fra Birkerød. Line viste sin klasse, og verdensranglistens nr. 25 vandt overbevisende med 11/3 - 11/4 - 11/1 og udlignede kampscoren mellem de to hold.

Den sidste kamp var mellem Mathilde Lauridsen fra Kolding og Cecilie Mayer fra Birkerød. De to spillere mødtes sidst i bronzekampen ved de individuelle danmarksmesterskaber, hvor Mathilde vandt bronze. Bronzemedaljen kunne i midlertid udskiftes med guld, hvis den unge Thy-bo kunne tage den vigtige sejr over Cecilie Mayer. Første sæt blev tæt, men Mathilde vandt med mindst mulig margin 11/9. De to næste sæt faldt også ud til Mathildes fordel med 11/6 - 11/8 og dermed kunne Kolding KFUM Squash kalde sig Danske mestre for klubhold 2016.


Fra Dansk Squash Forbunds side ønsker vi alle vinderne et kæmpe stort tillykke med medaljerne. Og endnu engang tak til Herlev/Hjorten Squash for et godt slutspil.


Indlæser Samtale