Squash forlænger livet!

Squash forlænger livet!

At spille squash regelmæssigt kan være den aktivitet, der forlænger livet mest, viser en ny undersøgelse

Skrevet af Allan B. Christensen - 2016-11-30 20:00:00

At spille squash regelmæssigt kan være det, som udskyder døden længst, viser en ny undersøgelse i England og Scotland. Undersøgelsen gengives i dagbladet the Mirror.

Forskere har indkredset de sportsgrene og typer af motion, der er forbundet med væsentligt lavere odds for at dø, før dem, der ikke deltager i disse aktiviteter.

Ketsjersport, svømning, aerobic og cykling ser ud til at være de bedste til at forlænge livet, konkluderer undersøgelsen.

De, der deltager i svømning, aerobic og ketsjerssportsgrene som squash, badminton og tennis, har også en lavere risiko for at dø af hjerte-kar-sygdomme som slagtilfælde.

Undersøgelsen, der er offentliggjort i British Journal of Sports Medicine, er baseret på oplysninger om mere end 80.000 voksne i England og Skotland, der deltog i de nationale sundhedsundersøgelser mellem 1994 og 2008.

I hver af disse undersøgelser blev deltagerne, der i gennemsnit var 52 år gamle, blev udspurgt om, hvilken type og hvor meget fysisk aktivitet, de havde udført i de foregående måneder.

Kun 44% fik den den anbefalede mængde af ugentlig motion.

Forskerne fulgte også op på deltagernes overlevelse i gennemsnitligt ni år efter afslutningen af undersøgelsen - 8790 af dem døde af alle årsager, herunder 1909 fra hjerte-kar-sygdomme.

Efter at have taget hensyn til indflydelsen fra forskellige faktorer, identificerede forfatterne til rapporten de sports- og motionsgrene, der så ud til at være de mest gavnlige.

Ved at sammenligne med de deltagere, der sagde, at de ikke havde dyrket en given sport, fandt de, at risikoen for død uanset årsag var 47% lavere blandt dem, der dyrkede ketcher sport; 28% lavere blandt svømmere; 27% lavere blandt dem, der deltog i aerobic; og 15% lavere blandt cyklister.

Når forskerne så på risiko for at dø af hjertesygdomme og slagtilfælde, fandt de, at dyrkelse af ketsjersport var forbundet med en 56% lavere risiko, svømmere havde en 41% lavere risiko og aerobic deltagere havde en 36% lavere risiko sammenlignet med dem, som ikke dyrkede disse sportsgrene.

Forskerne fandt en 43% nedsat risiko for at dø af alle årsager, og en 45% reduceret risiko fra hjerte-kar-sygdom blandt løbere og joggere sammenlignet med dem, der ikke løb eller joggede, men denne fordel blev ikke anset for at være signifikant, når indflydelsesrige faktorer blev taget i betragtning.

Hvad venter du på? Find den nærmeste squashklub her..
 


Indlæser Samtale