Birkeød Squashklub - Squash i skolen

Birkeød Squashklub - Squash i skolen

17 idrætslærere var onsdag aften til squashintro og omkring 600 elever skal over den kommende periode prøve kræfter med squash

Skrevet af Maiken Anker Møller - 2016-11-25 13:19:00

Birkeød Squashklub - Squash i skolen

17 idrætslærere var onsdag aften til squashintro i Birkerød Squashklub. Og ca. 600 skoleelever skal over den kommende periode gennem et squashforløb.

Birkerød Squashklub har i samarbejde med Dansk Squash valgt at opstarte tilbud om skolesquashforløb til kommunens omkringliggende skoler. Det betød, at der onsdag aften var aktivitet på banerne i Birkerød Squashklub. Skolernes idrætslærere var inviteret til en aften med squashintro, og i alt 17 idrætslærere havde taget imod tilbuddet.

Dansk Squash Forbunds landstræner, David McAlpine, og Birkerøds egen træner, Christian Steffensen, stod for introduktionen til idrætslærerne, som kom igennem grundelementerne i squash - regler, udstyr og grundspil, samt hvordan man kan arrangerer en lektion med mange spillere på banen.

Kun en idrætslærer havde tidligere spillet squash - hvilket var en god forudsætning, da dette også vil være gældende for de fleste af de ca. 600 børn, der henover den kommende periode skal igennem et squashforløb.

Der blev derfor arbejdet progressivt med basis hånd-øje-koordination, opbygning af duel, småspil og reel kamp. Fokus var på at skabe en inspirerende og sjov træning for skoleelever, og alle idrætslærere gav udtryk for, at de havde en super sjov oplevelse med squash - nogle gav også udtryk for, at de ville få en "squash-påmindelse" dagen efter i form af ømme ben/muskler.

En af de efterfølgende tilbagemeldinger fra en idrætslærer, Birkerød Privatskole, var følgende:

"Det var helt vildt sjovt og meget lærerigt. Der var en rigtig fin progression i øvelserne, så der er masser at tage fat på. En del ømme muskler, men ikke noget slemt. :)

Vi glæder os til at komme der med 6. Klasse og 8. Klasserne. Tak for ekstra info i form af Q and A."

Også Dansk Squash Forbunds landstræner havde en god oplevelse med idrætslærerne, som tog godt imod de forskellige øvelser:

"It was a great evening and if the teachers can impart this knowledge and encourage students to go to their local squash club to continue we will be in good shape for the future."

Birkerød Squashklub ser frem til at tage imod skoleeleverne, og se dem prøve kræfter med squash.

Og Dansk Squash Forbund takker Birkerød Squashklub for et godt samarbejde, og den stor indsats der er blevet lagt for et velstruktureret arbejde i forbindelse med Skolesquash.

Vi ser meget frem til at følge skoleforløbene og ønsker alle elever og idrætslærere rigtig god fornøjelse på banerne.


Indlæser Samtale