Deltagerne på Træner- og netværksturen til La Santa fik meget med hjem

De 35 squashspillere, der i starten af september var en uge på La Santa, for at udvikle deres trænerfærdigheder og skabe netværk på tværs, er kommet hjem med stor viden til deres lokale klubber

Skrevet af Bianca - 2023-09-13 14:22:36

Herlev, Struer, Thy, Aalborg, Viborg, Christiansfeld, Sønderborg, Odense, Birkerød, Holbæk, City på Amager, Sport 92, Herning, Svanen, KSK, Skovbakken, Egå, Lystrup og Viby – alle 19 klubber var repræsenteret på Træner- og netværksturen og alle deltagere har fået en stor portion ny viden med hjem.

Gode squashtrænere er en vigtig del af klublivet i alle klubber, for de er med til at sørge for, at nye spillere hurtigt kan komme i gang med sporten. Derfor tilbød Dansk Squash Forbund, alle squashklubber, en plads på en Træner- og Netværkstur, netop for at styrke klubtrænerne i landet, men også for at styrke netværket klubberne i mellem.

Med fra Aalborg Squash Klub var Rune Larsen og Ricco Jensen, og de to er glade for tilbuddet fra forbundet:

”Jeg sagde ja til turen, fordi squash er den bedste sport der findes, og vi vil gerne være med til at udvikle den lokalt i Aalborg. En uges kursus giver et stærkt trænerfundament samt værdifulde erfaringer fra andre klubber i Danmark.” siger Ricco Jensen.

Og alle Aarhusklubberne var også repræsenteret, en af dem der var med, er Søren Andersen fra Viby Squash Klub og han så også masser af fordele ved at rejse afsted i en uge:

”Vi sagde ja, til at komme på denne tur for at udvikle os som trænere, få ny inspiration til at fungere i de forskellige træner roller vi hver især har i vores klubber. Vi får udvekslet erfaringer og dannet netværk med andre trænere fra alle de andre klubber, der deltager. Desuden får vi masse med i bagagen som vi kan bruge når vi kommer hjem – både som trænere på banen med henblik på den tekniske, den fysiske og den taktiske del, men også uden for banen med henblik på fastholdelse af medlemmer.”

Skal komme til gavn hjemme i klubberne

I de danske squashklubber skal den nye viden, som deltagerne er kommet hjem med, også komme klubbernes øvrige medlemmer til gavn. Det sætter Patrick Søgaard fra Holbæk Squash Klub ord på:

”Vi skal bruge vores nye viden til at starte et juniorhold på, og så skal vi styrke træningen af seniorer, men også med fokus på at lave flere sjove intro-aftener, hvor helt nye og uprøvede squash-spillere kan prøve spillet. F.eks. også ved at lave Firma-squash, hvor firmaer fra området kan komme og prøve spillet af. Vi vil også arbejde mere socialt, så miljøet i klubben bliver bedre. Vores mål er, at det skal være sjovt for alle at gå til squash uanset niveau - så det kræver indsatser både i og uden for banerne. Squash er jo uden tvivl verdens sjoveste og mest sveddryppende ketsjer-sport, og det vil vi gerne dele med alle i og omkring Holbæk.”

Om turen

I alt har 35 squashspillere fra hele landet, været afsted i en uge. Programmet som deltagerne har været igennem, har været omfattende og budt på både teoretisk og praktiske øvelser. En af de ting deltagerne har brugt tid på, er snakke om hvordan man skaber et godt idrætsmiljø for piger og drenge og træne forskellige nøgleøvelser, der er vigtige for kunne være en god squashspiller.

Træner- og netværksturen er et tiltag fra Dansk Squash Forbund, og formålet er at opkvalificere landets squashtrænere og sætte gang i udviklingen lokalt i de danske squashklubber. Håbet er at kunne skabe endnu mere attraktive tilbud ude i klubberne, så squashsporten også fremadrettet er en fast del af idrætslivet i de forskellige byer, hvor sporten er repræsenteret.

Indlæser Samtale