Anden dagen ved ETC2016 bød på flotte danske kampe

Anden dagen ved ETC2016 bød på flotte danske kampe

Frankrig, Polen og Belgien var hvad der ventede de danske landshold på anden dagen af ETC2016 - det blev til to sejre og et tæt nederlag.

Skrevet af Dansk Squash Forbund - 2016-05-05 21:30:00

Efter andendagen ved ETC2016 står de danske landshold fortsat i gode positioner for at få resultater med hjem til Danmark.

Damerne spiller fra i morgen i nedrykningspillet, der afvikles som gruppespil, hvor de tager to point med over fra sejren mod Irland, mens herrerne spiller semifinale mod Schweiz efter to relativt lette kampe på andendagen.

Humøret er højt og formen er god for alle spillere.

Kampe på andendagen:

Dagens spillerækkefølger var for herrerne 2-1-4-3 og for damerne 1-3-2.

Danmark - Polen, Herrer, 2. division:

Andendagen blev indledt med en kamp mod hjemmeholdet fra Polen, der stillede til kampen i stærkeste formation i en kamp der aldrig blev spændende. Kristian Frost og Rasmus Møller Nielsen lagde ud med to stensikre 3-0 sejre i deres kampe, hvor der samtidig kunne sparres energi til den vigtige knockoutrunde, der nu ventede det danske herrelandshold. Thomas Laursen fulgte op med en sikker 3-0 sejr, mens Lau Kiehn måtte i 4 sæt med Wojtek Nowisz.

En sikker 4-0 sejr for herrerne, der dermed kunne cementere deres deltagelse i top 8 spillet i 2. division, hvor Belgien ville være modstanderen senere.

Danmark - Frankrig, Damer, 1. division:

Storfavoritterne til puljesejren, Frankrig, stod i dag overfor de danske damer. En kamp der på papiret ikke gav grund til optimisme, men selv favoritter kan tabe kampe.

Denne indstilling blev hvad damerne tog med ind på banen, hvor der blev kæmpet til sidste bold var spillet for de tre damer.

Den første kamp i dysten stod mellem Line Hansen og Camille Serme. Line kom godt fra start og bragte sig hurtigt på 1-0 i sæt efter et fejlfrit førstesæt fra den danske mester. I andet sæt kom Camille bedre med og begyndte i glimt at vise, hvorfor hun er placeret som nummer 4 i verden. Camille måtte dog kæmpe for hver eneste bold, da en meget velspillende Line Hansen formåede at presse den franske stjernespiller til det yderste. Det var desværre ikke nok for Line, der måtte se sig slået i 4 tætte sæt med 3-1 i en kamp, der med lidt held kunne være tippet til Lines fordel.

Cecilie Mayer fik muligheden for at spille i dagens kamp mod Frankrig og viste et højt niveau mod Laura Pomportes. Kampen endte med en 3-0 sejr til franskmanden, men Cecilie formåede specielt fra andet sæt at presse franskmanden til at lave flere fejl, der resulterede i flere gode dueller og point til Cecilie.

Sidste kamp stod mellem Sally Skaarenborg og Coline Aumard. Coline er placeret som nummer 28 i verden og det lignede på papiret en walkover for franskmanden - det skulle det vise sig ikke at blive. Sally tabte et tæt første sæt, men kom stærkt på banen i andet, hvor hun lukkede sættet i dansk favør. Coline formåede dog at holde hjem i de næste to sæt, på trods af en særdeles velspillende Sally Skaarenborg, der til tider fik Coline til at slide hårdt for pointene.

Et 3-0 nederlag til Danmark, men en mere end godkendt præstation af damerne.

Danmark - Belgien, Herrer, 2. division, Kvartfinale:

Danmarks herrer stod i dagens anden kamp overfor Belgien - en modstander som holdet spillede tæt med ved sidste års ETC i Herning. Dette gentog sig dog ikke ved ETC2016, hvor herrerne i overbevisende stil vandt kampen uden at få startet sidste kamp op.

De to første der gik på banen var Rasmus Møller og Kristian Frost. Allerede inden Kristian Frost havde spillet 2. sæt færdigt, havde Rasmus vundet sin kamp med 3-0 i en kamp som belgiske Thiago nok ikke vil mindes med glæde. Rasmus Møller udraderede belgieren i samtlige tre sæt i en opvisning, der må have været frustrerende at se på med belgiske øjne.

I den tredje kamp spillede Thomas Laursen mod Greg Lecerf. Efter en sikker sejr i første sæt til Thomas, kom belgieren bedre med i andet sæt, men det var ikke nok til at knække den unge koldingenser. Thomas gik hele vejen og vandt kampen 3-0.

Med stillingen 2-2 i sæt i Kristian Frosts kamp, var holdkampen dermed afgjort i dansk favør. Dog cementerede Kristian sejren ved at slå Jan van den Herrevegen med 3-2, hvilket betød at Lau Kiehn ikke skulle på banen og dermed kunne sparres til kampen mod Schweiz fredag.

Tre overbevisende præstationer af de danske spillere i dag, på trods af nederlaget til Frankrig.


Fredag møder damerne Tyskland i en afgørende kamp om plads i europas top 8 kl. 10:00, mens herrerne spiller mod Schweiz kl. 14:00 i kampen om en oprykningsplads til europas top 8.


Indlæser Samtale