Update på ETC2016 - fredag

Update på ETC2016 - fredag

Fredag stod på semifinale for de danske herrer og placeringskamp mod Tyskland for de danske damer.

Skrevet af Dansk Squash Forbund - 2016-05-07 06:29:00

Forventningerne var store for herrerne inden kampen mod Schweiz, hvor de gik på banen med håbet om at spille sig til oprykning til europas fineste selskab. Damerne så frem mod det der var forventet at blive en tæt kamp mod et tysk hold, der har set stærkt ud gennem hele turneringen.

Danmark - Tyskland, Damer, 1. division, 5-8 placeringskamp:

De danske damer kom ind til kampen med to point i bagagen fra sejren over Irland og kunne med en sejr over Tyskland dermed sikre sig overlevelse i 1. division til 2017 mesterskaberne.

Første dame på banen var Line Hansen, der skulle spille mod verdensranglistens nummer 65, Sina Wall. En kamp der aldrig rigtig blev spændende, da Line tog styringen fra start og vandt en sikker 3-0 sejr.

Næste kamp stod mellem Sally Skaarenborg og Franziska Hennes - en spiller Sally aldrig tidligere har slået og der var altså lagt op til en gyser efter den flotte præstation Sally leverede dagen forinden mod Coline Aumard fra Frankrig. Sally vandt de to første sæt, men i tredje spiste tyskeren sig ind i kampen og vandt forholdsvis ukompliceret med 11/4. I fjerde sæt kom Sally stærkt ud og vandt hurtigt sættet med 11/2 og dermed kampen med 3-1. Dette gav Danmark sejren og dermed overlevelse i 1. division.

Sidste kamp stod mellem Mathilde Lauridsen, der stod overfor Annika Wiese. Efter 39 minutters spil og en kraftpræstation af Mathilde kunne hun trække sig sejrrigt ud af kampen med 3-2 i sæt og altså fuldende sejren på 3-0 i kampe.

Damerne beviste i den grad i kampen mod Tyskland at de fortjener at blive i 1. division og med flere gode talenter på vej op, kan Danmark se frem mod mange år i den bedste europæiske elite.

Danmark - Schweiz, Herrer, 2. division, semifinale:

En kamp der på forhånd var udråbt til at blive tæt, men aldrig rigtig blev det, da et stærkt schweizisk hold leverede suveræne præstationer i de to første kampe mod hhv. Thomas Laursen og Kristian Frost. Begge blev sendt fra banen med et 3-0 nederlag i bagagen og det var dermed klart at Lau Kiehn og Rasmus Møller skulle ind og levere fra absolut øverste hylde hvis Danmark skulle være at finde i 1. division herrer fra 2017. Desværre tabte Lau første sæt efter at være kommet godt fra start og kampen kunne dermed slutte, da de danske herrer ikke længere kunne hente schweizerne.

Alle spillere leverede en flot indsats, men vi må bare erkende at schweizerne ikke lavede nogen fejl og at de formåede at være skarpe på de muligheder, der bød sig.


Lørdag spiller herrerne bronzekamp i 2. division mod Wales kl. 09:00 på bane 7 og 8 og damerne spiller kamp om 5/6-pladsen mod Belgien kl. 13:00 på bane 8.


Indlæser Samtale