Dag 1 ved ETC2016 er overstået

Førstedagen ved ETC2016 er overstået i Polen med en debut, flere sejre og en tæt kamp mod Holland.

Skrevet af Dansk Squash Forbund - 2016-05-04 21:05:00

ETC blev indviet gennem en formel åbningsceremoni, der er blevet tilført mesterskabet som et led i arbejdet mod en inklusion af squash ved de Olympiske Lege. Den manglende introduktion af spillere og hold ved store begivenheder som ETC har været et af de væsentlige kritikpunkter fra IOC mod squash, hvorfor man fra ESF's side nu formaliserer denne del af mesterskaberne - en del af mesterskaberne som Dansk Squash Forbund selvfølgelig bakkede op om ved at være den danske fane ind på glasbanen ved den officielle åbning af ETC2016.

Førstedagen ved ETC2016 bød på tre kampe med dansk deltagelse, hvor det endte med to sejre og et enkelt nederlag, en landsholdsdebutant og en fødselsdag.

Danmark - Irland, Damer, 1. division:

De danske damer lagde dagen ud med en kamp mod et decimeret Irsk landshold, der inden ETC2016 startede, meddelte ESF, at de ville stille uden deres to stærkeste spillere: Madeleine Perry og Aisling Blake og derefter blev seedet ned som 6'er.

En kamp, der på papiret så ud til at blive en walkover for de danske damer, der stillede til kampen i stærkeste opstilling.

Sally Skaarenborg lagde ud med en stensikker 3-0 sejr, der blev hurtigt efterfulgt af en ligeså sikker sejr af Line Hansen, der ligeledes vandt 3-0 og dermed reelt sikrede sejren til de danske damer. Mathilde Lauridsen var sidste dame på banen og hun mødte den unge Hannah Craig. Mathilde viste i kampen sit store potentiale og hev en god 3-1 sejr hjem efter nederlag i første sæt. En super god start for de danske damer.


Danmark - Ungarn, Herrer, 2. division:

Ungarn stillede uden deres absolut stærkeste kort Márk Krajcsák, hvilket gjorde forudsætningerne for de danske herrer rigtig gode, da landstræneren i samarbejde med spillerne valgte at stille med 1,2,3 og 4 fra holdkortet for at få spillerne spillet ind i mesterskabet. Kampen endte med en stensikker 4-0 sejr og en sætscore på 12-1 i dansk favør.

Kampen mod Ungarn bød ligeledes på en landsholdsdebut til Lau Kiehn fra Herlev, der efter en rigtig god sæson er udtaget som 3. single til det danske landshold. Lau vandt sin kamp 3-0 i overbevisende stil og viste hvorfor han er udtaget til landsholdet.

Danmark - Holland, Damer, 1. division:

En kamp, der på forhånd var udpeget som nøglekamp, hvis damerne ville bevare chancerne for at tage bronzemedaljer med hjem til Danmark.

Sally Skaarenborg lagde ud mod Milou Van Der Heijden og måtte desværre se sig slået i en kamp der tippede frem tilbage i 3. sæt, men desværre endte med Hollandsk sejr på 3-0 i sæt.

Næste spiller på banen var Line Hansen, der skulle møde en af sine træner, og en spiller der tidligere har begået sig i den absolutte verdenselite - Natalie Grinham. Kampen lagde ud med at bære præg af at være spiller mor træner og begge spillere, så en smule nervøse ud ved situationen. Efter en meget tæt kamp, hvor Natalie havde matchbold i fjerde sæt, vandt den danske squashdronning dog kampen med 3-2 i sæt.

Det var nu op til den unge Thybo, Mathilde Lauridsen at sikre de danske damer sejren mod Holland og dermed muligheden for at vinde medaljer til damerne. Desværre gik det ikke som håbet og Mathilde måtte se sig slået 3-0 af en godt spillende Tessa Ter Sluis, der over det sidste år har udviklet sig meget.

Dermed ser det ud til at damerne skal spille om at blive i 1. division til 2017, men en sejr over Frankrig torsdag kan dog sikre billetten til semifinalen og dermed mulighed for metal til damerne.

Herrerne møder i morgen kl. 10:00 hjemmeholdet Polen, hvor det ligner en sejr til de danske herrer.


Indlæser Samtale