Styrk fællesskabet i klubben - deltag i Danmarksturneringen!

Det varer ikke længe, inden I skal melde hold til Danmarksturneringen sæson 2024/2025

Skrevet af Bianca - 2024-04-09 12:14:36

Kan du samle 5-6 holdkammerater, som har mod på at konkurrere mod spillere fra andre squashklubber? Så skal I være med i Danmarks største squashturnering – Danmarksturneringen. Tilmeldingen til den nye sæson, åbner lige om lidt, så det er nu du skal i gang med at samle hold til sæsonen 2024/25

Hele vejen rundt, er der gode grunde til at deltage i Danmarksturneringen, for det giver gode squashkampe, godt fællesskab og gode oplevelser.

I Horsens Squashklub har man flere hold med i Danmarksturneringen og det er noget, som er med til at styrke fællesskabet i klubben, fortæller Jess Sørensen, der spiller på klubbens 3. divisionshold:

”Vi er med i Danmarksturneringen, fordi det giver et fedt fællesskab både i klubben, men også når vi er ude til holdkampe. Så er der selvfølgelig også konkurrenceaspektet i, at man møder jævnværdige modstandere. Noget, det også hjælper os med, er at få integreret vores juniorer med seniorerne, når de nærmer sig at være gode nok. Da de hele tiden skal udfordres. Det er vigtigt, at de har noget at stile imod.”

Hvad er Danmarksturneringen?

Danmarksturneringen er for hold, og er opdelt i herre- og damerækker. Udover elitedivisionen, som er den øverste division, så er der regionale divisioner fordelt i øst- og vest Danmark.

Hvis I allerede har et eller flere hold i jeres squashklub, så kan den turneringsansvarlige i klubbens bestyrelse, hjælpe jer i gang. Husk, at der i klubber, som allerede har hold i Danmarksturneringen, inddeles hold efter den interne rangliste i klubben. Det betyder, at når to hold fra samme klub mødes, er det et krav, at alle spillere på det øverste hold står over alle spillere på det laveste hold på klubranglisten.

Har I ikke allerede et hold i klubben, så kan I kontakte os på admin(at)squashportalen.dk, så hjælper vi jer i gang. Nye hold placeres som udgangspunkt altid i laveste division, hvorfra man på klassisk vis kæmper sig op i rækkerne. Har man ønske om at blive placeret i en højere division fra start, kan der søges dispensation herom.

Sådan kommer du i gang, trin-for-trin:

  1. Saml dit hold: På et herrehold skal der være mindst fire herrespillere, på et damehold, mindst tre damespillere. Det er altid godt at have et par rotations-/reservespillere på holdet. Vores anbefaling er, at truppen er på mindst to ekstra spillere.
  2. Tilmeld dit hold: Din klub skal tilmelde holdet på squashportalen senest den 15. juni.  Din klub har sikkert en klubadministrator, der tager sig af denne opgave i Squashportalen.
  3. Forbered jer: Allerede nu kan I begynde at forberede jer til turneringen. Træn sammen, udvikl strategier og styrk jeres spil som hold.
  4. Turneringsformat: Danmarksturneringen spilles typisk i divisioner af 6 hold, hvor alle hold møder hinanden både ude og hjemme. Dette betyder i alt 10 kampe i løbet af sæsonen.
  5. Turneringsstart: Danmarksturneringen starter omkring 1. september og løber indtil starten af maj. Dette giver jer masser af tid til at forberede jer.

Har du spørgsmål eller brug for yderligere information? Kontakt din lokale squashklub eller Dansk Squash Forbund.

Vi ser frem til at se dig og dit hold på banen!

Indlæser Samtale