Ny bevilling skal kickstarte SquashLevels i Danmark

Dansk Squash Forbund har fået penge fra DIF til at starte SquashLevels op i Danmark.

Skrevet af Bianca - 2023-11-16 11:01:49

Dansk Squash Forbund har fået tildelt penge fra Initiativpuljen i Danmarks Idrætsforbund, til at påbegynde første fase af implementeringen af SquashLevels i Danmark. Her i den første fase, tager vi hul på undersøgelsesarbejdet, hvor vi skal finde ud af, om SquashLevels kan være med til at løfte og gøre squashsporten i Danmark mere attraktiv og vi ser det som vores første skridt i arbejdet frem mod OL i LA 2028.

Hvad er SquashLevels?

SquashLevels er en online-platform, der er designet til at følge og rangere præstationerne for squashspillere over tid. Hovedformålet med SquashLevels er at give dig som spiller, en bedre forståelse for egne fremskridt, mulighed for at måle din udvikling og finde jævnbyrdige modstandere. Ranglisten beregnes ud fra alle spillede kampe, så man behøver ikke deltage i turneringssquash for at få et ret præcist mål for sit niveau – og måske endnu vigtigere andres niveau.

Herudover fungerer SquashLevels som et socialt squashmedie, hvor spillere f.eks. kan organisere sig i klubber, byer, regioner, lande, squashcentre eller alder og køn.

Det er ikke kun for eliten

SquashLevels er ikke et system kun til elitespillere, det er mindst lige så meget – hvis ikke mere, relevant for den almindelige squashspiller.

Nogle af de vigtigste funktioner i SquashLevels:

  1. Bedre sparring: Squashspillere kan nemt og enkelt finde jævnbyrdige modstandere.
  2. Personlig udvikling: Spillere har deres egne profiler på platformen, hvor de kan se deres egne resultater, følge deres fremskridt over tid og sammenligne sig med andre spillere.
  3. Lavere barriere for konkurrencedeltagelse: Ved at bruge SquashLevels kan turneringsarrangører og klubber nemt matche spillere på samme niveau, hvilket vil gøre at nye spillere har lettere ved at komme i gang med at spille konkurrencesquash.
  4. Konkurrence på tværs af niveau: Med SquashLevels kan spillere konkurrere på tværs af niveau med handicap på samme måde som i f.eks. golf.
  5. Gennemsigtighed: En vigtig del af SquashLevels er gennemsigtigheden i rangberegningen. Dette hjælper spillere med at forstå, hvordan deres point bestemmes, og hvordan de kan forbedre deres rang.
  6. Fællesskabsopbygning: SquashLevels har potentiale til at opbygge et fællesskab blandt squashspillere, der kan dele deres erfaringer, udveksle tips og følge udviklingen på tværs af klub og niveau.

Vi går i gang med at planlægge et SquashLevels-introduktionsevent, som kommer til at ligge den sidste lørdag i januar, og bliver afviklet i Herlev/Hjorten Squash i forbindelse med Junior DM 2024.

Her vil vi fortælle meget mere om SquashLevels – hold øje på dansksquash.dk, for vi kommer snart med en invitation til eventet, hvor der forhåbentlig kommer en special guest.

Læs mere om Squashlevels på deres egen hjemmeside: https://www.squashlevels.com/home

Indlæser Samtale