Kom med til dialogmøde

Hvor vi skal snakke om fremtiden for Danmarksturneringen

Skrevet af Bianca - 2023-12-07 12:31:07

Dansk Squash Forbund indbyder alle squashinteresserede til et vigtigt dialogmøde, hvor vi sammen skal drøfte og forme fremtiden for Danmarksturneringen.

Baggrund: På nogle områder befinder squashsporten i Danmark sig i øjeblikket i en uhensigtsmæssig situation, hvor vi står overfor flere større udfordringer, der kræver fælles opmærksomhed og handling. To af de mest påtrængende problemer er det lave antal kvindelige turneringsspillere og den betydelige kløft mellem de øverste og næstbedste niveauer.

Vi kommer til at afholde et møde i øst og i vest:

 

Dato: 6. februar
Tid: 19-20.30
Sted: Herlev/Hjorten

Dato: 7. februar
Tid: 20-21.30
Sted: Silkeborg Squash

Tilmelding via squashportalen senest d. 23. januar 2024

Klik her og kom direkte til tilmeldingen, det koster 0,- at deltage

Vigtigheden af strukturelle ændringer: For at bevare og styrke Danmarksturneringens vitalitet i Dansk Squash er det afgørende, at vi reagerer proaktivt på disse udfordringer. Over de seneste måneder har en arbejdsgruppe derfor arbejdet på forslag til ændringer. Målet er at skabe en mere sammenhængende og balanceret turnering, der ikke kun fremmer udviklingen af talenter, men også reducerer den tilbagevendende modstand mod oprykning mellem divisionerne samt på sigt at skabe en større balance i Danmarksturneringen.

Arbejdsgruppens forslag: Arbejdsgruppen kommer med en samling af forslag, der blandt andet indebærer følgende ændringer som ønskes implementeret fra sæsonen 2024/25:

  1. Opdeling i dame- og herresquash: Alle divisioner vil blive opsplittet i dame- og herresquash.
  2. Øst- og Vestpuljer i første halvdel af sæsonen: Den første halvdel af sæsonen vil blive opdelt i øst- og vestpuljer bestående af seks klubber hver.
  3. Nye divisioner i anden halvdel af sæsonen: Anden halvdel fortsætter med øst- og vestpuljer, men i nye divisioner sammensat af tre nedrykkere og tre oprykkere.
  4. Elitedivision og Slutspil: Den øverste division fra henholdsvis øst og vest samles i et Mesterskabsspil i anden halvdel af sæsonen. Mesterskabsspillet spilles på tværs af landet bestående af de 3 øverst placerede fra begge divisioner. Danmarksmesteren kåres som sædvanlig i et Slutspil bestående af fire klubber (Final4).

Vi opfordrer jer til at deltage aktivt i denne vigtige dialog. Jeres input og perspektiver vil være afgørende for at forme de kommende ændringer og styrke vores fællesskab.

Tak for jeres engagement i squashsporten. Vi ser frem til at møde alle og arbejde sammen om at skabe en mere dynamisk og inkluderende Danmarksturnering.

Venlig hilsen

Arbejdsgruppen for en styrket Danmarksturnering,

John Jensen (Silkeborg Squash), Hauge Kristensen (Sport92), Jonas Sørensen (Lystrup Squash), Mikkel Kragholm (Herlev/Hjorten), Kristine Svane (KSK) og Theis Houlberg (Herlev/Hjorten)

Indlæser Samtale