"Hvad gør man lige når der går international ”Corona” i squashen?"

"Hvad gør man lige når der går international ”Corona” i squashen?"

Læs om, hvordan udviklingstrænerne i Dansk Squash forsøger at tilpasse talentarbejdet i en tid med internationale Corona-aflysninger.

Skrevet af Søren Lukassen - 2020-08-21 14:14:25

Fire af Dansk Squash Forbunds udviklingsspillere fik jo desværre aflyst deres deltagelse i Norwegian Junior Open i slutningen af marts måned. Som et ”plaster” på såret blev der i stedet for arrangeret en lille opstarts træningslejr i Lysaker (Oslo) i weekenden i uge 32 (inden skolestarten).

Udviklingsspillerne startede i de tidlige morgentimer i Silkeborg fredag morgen, og turen var afsluttet igen omkring midnat søndag. Deltagerne var Malthe Nørtoft Laursen (Skovbakken), Mikkel Lund Jensen (Lystrup), samt Johan Dahl Abraham og William Brandt Jensen (Silkeborg). Der blev i alt afviklet fire træningspas på samlet 10 timers træning på under 48 timer.

De fire spillere har trænet sammen i udviklingstruppen omkring 1,5-2 år, så de kender jo efterhånden hinanden særdeles godt. Alle fire spillere har netop fået belønnet deres arbejde med en invitation til at indgå fremadrettet i den landsdækkende ”Talent trup”. Her forsætter deres målrettede arbejde med bl.a. turneringsrapporter og fire måneders udviklingsplaner, hvor ligeledes antallet af træningstimer skal øges igen.

Træningslejren blev i øvrigt udvidet med to af de bedste lokale norske ungdomsspillere. Dette var Sebastian Hylland (U15) og Irene Fossen (U19). Begge spiller til dagligt i Bærum (Oslo). Disse spillere havde et højt teknisk niveau, og passede niveaumæssigt rigtigt godt sammen med vores spillere, hvorfor vi også kan forvente, at der bliver startet et fremtidigt samarbejde op. Vi håber på, at begge de norske spillere har mulighed for at deltage i deres første danske JGP i Silkeborg i slutningen af oktober 2020. Men måske også som gæste spillere i det danske junior talent system eller med deltagelse i endnu en træningslejr på et senere tidspunkt. Det norske squashforbund har desværre ikke selv et lignende tilbud til disse spillere pt.

Der blev gået til ”stålet” i alle de mange forskellige udfordringer og spil. Dette uanset om det var en fysisk øvelse eller et specifikt spil af enten individuel eller holdmæssig karakter. Vi må nok hellere undlade at nævne her om det var ”Team Oslo”, ”Team Aarhus” eller ”Team Silkeborg” der løb med den samlede sejr i denne weekend 😊

Det var en fornøjelse af rejse med de fire udviklingsspillere, selvom det så blev den sidste i denne omgangs som Udviklingstræner for dem. Held og lykke med jeres udtagelse og forsatte arbejde i Talent truppen.

Samtidig en stor tak til Erik Abraham der som turens Leder stod for alle de praktiske ting.

 

God sæson til jer alle – Thomas Jensen (Udviklingstræner i Jylland).


Indlæser Samtale