Genåbningen forhandles fortsat

Den endelige udmelding fra kulturministeriet og DIF afventes fortsat

Skrevet af Søren Lukassen - 2021-05-05 18:38:18

Igen igen er vi i en situation, hvor vi afventer DIF og kulturministeriets endelige udmelding. Det er fortsat to helt centrale punkter, der forhandles om i forhold til genåbningen af indendørsidræt.

  1. Definitionen af kropskontakt; Her er DIF pålagt at lave en liste over, hvilke idrætsgrene dette indebærer. Dette forhandles fortsat her til aften.
  2. Coronapas i foreninger; Her er DIF og kulturministeriet kommet frem til en ordning, hvor klubberne skal foretage stikkontrol af medlemmerne. DIF afventer fortsat kultur- og sundhedsministeriets bekendtgørelse af, hvordan dette skal ske i foreningerne.

Det positive her er, at der bliver lagt op til en mere lempelig coronapasordning. Udfordringen er, at vi fortsat mangler en den endelig udmelding om, hvilke idrætsgrene der er på listen over idrætter med kropskontakt.

Der bliver lagt op til at bekendtgørelsen bør være klar i løbet af i aften, men de vil ikke udelukke at forhandlingerne fortsætter i løbet af i morgen.

Vi er selvfølgelig klar over, at I alle ønsker at åbne for medlemmer så hurtigt som muligt, men indtil vi kender kulturministeriets endelige udmelding, kan vi desværre ikke anbefale jer at åbne klubberne endnu. Så hold modet oppe lidt endnu, så vi forhåbentligt kan åbne samlet lige om lidt!

Så snart vi har nyt vil dette blive opdateret her.

Indlæser Samtale