SQO Grand Prix- og seniorturnering

SQO Grand Prix- og seniorturnering

SQO.dk arrangør af en kombineret Grand Prix- og seniorturnering. SQO-drengene giver her deres bud på, hvorfor det er vigtigt at deltage.

Skrevet af Maiken Anker Møller - 2016-02-02 10:06:00

En atypisk turneringsarrangør

Om knap 14 dage er SQO.dk arrangør af en kombineret Grand Prix- og seniorturnering i Squash Center Danmark - hjemstedet for det danske squashforbund, DSqF, og den traditionsrige klub Odense SC - hvor de er gået all in på kvaliteten. At andre end squashklubber arrangerer turneringer på nationalt niveau i Danmark er noget atypisk, så vi fangede drengene bag projektet til en uddybning af tankerne.

Først og fremmest: Hvad er baggrunden for, at I som nyhedssite vælger at arrangere en turnering?

Udover at være ansvarlige for SQO.dk er Kristian Frost og jeg jo først og fremmest to passionerede squashspillere, der elsker at spille og vil vores sport det bedste. I nogle år havde vi været vidne til en faldende kvalitet og deltagerantal ved danske turneringer, og vi tænkte, at vi ville være med til at vende denne uheldige udvikling, hvis muligt.

Sidste år debuterede vi så som arrangør, hvor fokus udelukkende var på at skabe en rigtig fed turnering i gode rammer - ikke at skabe overskud. Vi synes selv, at vi lykkedes rigtig godt, da ca. 70 spillere mødte op og alle gav positiv feedback.

Hvorfor afholder I både et Grand Prix og en seniorturnering?

Grunden til at vi har forsøgt os at kombinere et to-dags Grand Prix med en en-dags seniorturnering er, at vi ofte hører tidsfaktoren nævnt som en begrundelse for, at man ikke spiller turneringer. Derudover kræver to-dags turneringer noget mere logistik for deltagere lang væk fra, da de så skal arrangere overnatning mm.

Ved at kombinere de to former håber vi på, at vi både kan tiltrække squashspillere fra et større geografisk områder, men samtidig også eliten. Vi giver kort sagt muligheden for at spille en en-dags turnering, hvor du samtidig kan se de bedste spillere i Danmark, hvilket normalt ikke er tilfældet ved en-dags arrangementer.

Hvad er målet?

Målet er, præcis som sidste år, at stable et arrangement på benene, hvor deltagerne har det rigtig sjovt og har gode forhold til at koncentrere sig om spillet og hyggen.
Vi håber, også selvom deltagerantallene pt. halter lidt efter, at tiltrække en masse spillere, der bare gerne vil spille squash og nyde en velarrangeret turnering, hvor der ikke fra arrangørens side er fokus på økonomisk overskud, men derimod stoltheden i netop at være arrangør.

På det seneste har vi heldigvis kunne se, at vi ikke er de eneste med fokus på kvalitet, og mange andre arrangører er gået samme vej som os.

Hvad tilbyder I?

Til turneringerne har vi arrangeret en masse lækre tilbud. Mad er inkluderet både fredag og lørdag for deltagerne, således at man ikke skal løbe rundt i byen for at finde dette eller have store ekstraudgifter til forplejning i centeret.

Vi har lavet aftaler med en massør, der vil hjælpe spillerne med at holde de ømme stænger kørende hele lørdagen, samt fået aftaler på plads med en række firmaer, således at vi kan give alle en lækker goodiebag ved ankomst, samt lækre præmier til både nr. 1 og 2 i rækkerne.

Derudover har vi lavet en aftale med DanHostel i Odense om en nedsat pris for overnatning, så (næsten) alle praktiske forhindringer i forhold til turneringen skulle gerne være ryddet af vejen for deltagerne.

Hvad kræver det at arrangere en turnering som denne?

Det kræver først og fremmest engagement og vedholdenhed. Der skal holdes mange bolde i luften og mange aftaler skal laves. Derudover kan vi igen se, at tilmeldingerne ikke kommer af sig selv - der skal laves et enormt opsøgende arbejde og god reklame, hvis det danske squashfolk skal trækkes op ad sofaen ;-).

Derudover kræver det selvfølgelig en masse gode samarbejdspartnere. Vi har lavet en god aftale med Squash Center Danmark og Odense SC, der begge har været rigtig positive og hjælpsomme i forhold til projektet.

Det samme gælder Squashlife, Lasertryk og Raunsborg, der alle velvilligt er gået ind i sponsorarbejdet, således at vi ikke bliver ruineret i vores forsøg på at skabe en god turnering.

Hvilke forventninger har I?

Vi forventer at alle fremmødte får en fantastisk oplevelse og en masse gode kampe - uanset niveau og turnering de deltager i. De skal bare klikke tilmeld på Squashportalen.dk og gå på banen, når vi råber deres navn, så skal vi nok ordne resten!Indlæser Samtale