Nyt om genåbning af indendørsidrætten

Så kom der nyt om genåbningen af indendørsidræt, men vi må fortsat væbne os med tålmodighed i forhold til den endelige dato for genåbningen af squashbanerne

Skrevet af Søren Lukassen - 2021-03-23 15:43:23

Så kom der endelig nyt i forhold til genåbning af indendørsidrætten. Og desværre lykkedes det ikke at få åbnet yderligere på idrætsområdet fra den 6. april, hvor skoler og liberalt erhverv er blevet prioriteret. Til gengæld er det lykkedes at få prioriteret indendørsidrætten i den efterfølgende fase.

  • Det betyder, at der pr. 21. april åbnes for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år uden krav om coronapas. Hvilke sportsgrene, der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag, der skal tages, er endnu ikke klarlagt. Det skal i den kommende tid forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne.
  • I anden omgang åbnes der den 6. maj med coronapas for indendørs idræt for voksne over 18 år. Her skal der ligeledes forhandles om, hvilke sportsgrene der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag der skal tages.
  • I tredje omgang pr. 21. maj åbnes med coronapas de resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, som ikke er åbnet i de forrige faser.

Disse nye datoer og lempelser sætter selvfølgelig gang i en masse nye spørgsmål i forhold til f.eks. antal deltagere, turneringer, samt hvordan et coronapas skal håndteres i foreningsidrætten. Derudover ved vi fortsat ikke om squash er en del af 1., 2. eller 3. genåbningsfase.

Disse spørgsmål samt mange andre bliver vi forhåbentligt klogere på i løbet af de kommende dage.

Corona-hjælpepulje

Indtil vi ved mere vil vi opfordre alle klubber til at søge DIFs corona-hjælpepulje. I kan se mere om den på: https://www.dif.dk/da/forening/stoette.

Der er sidste ansøgningsfrist d. 26. marts kl. 12!

Udendørstræning

Derudover er det fortsat muligt at få inspiration til udendørs squashtræning med David McAlpine.

Tilbuddet forlænges så det vil være muligt at få David forbi jeres klub indtil foreløbig fredag d. 21. april.  

Træningen kan målrettes både juniorer og seniorer – efter jeres ønske.

Hvis I ønsker at tage i mod dette tilbud skal I skrive en mail til David(at)dansksquash.dk med:

  • Forslag til dato og tidspunkt (kom gerne med flere datoer)
  • Målgruppe (juniorer, seniorer eller mix)

 

Indlæser Samtale