Nye Corona-restriktioner - hvad nu? (OPDATERET 20-09-20)

Nye Corona-restriktioner - hvad nu? (OPDATERET 20-09-20)

Hvordan rammer de nye restriktioner Dansk Squash?

Skrevet af Søren Lukassen - 2020-09-15 13:58:11

Den gradvise åbning af det danske samfund og dermed også Dansk Squash er delvist rullet tilbage i hele landet pga. af høje smittetal med COVID-19.

Sundhedsmyndighederne har på baggrund af de aktuelle smittetal indført en række restriktioner, der fra d. 19.09.20 er gældende i hele landet.   

Der skal derfor nu tages højde for følgende:

  • De nuværende retningslinjer for idrætten er fortsat gældende – dog sænkes forsamlingsforbuddet fra 100 til 50 i hele landet.

Hvordan påvirker det os i klubberne?

  • Sociale aktiviteter skal aflyses

Det sociale liv har stor betydning for idrættens fællesskaber, men i dagens udmelding er der en meget tydelig anbefaling om, at alle sociale aktiviteter i fritidstilbud aflyses. Dette opfordrer DIF kraftigt til, at både forbund og foreninger følger.

  • Nye regler for klubhuse med café eller restaurant

Fra og med torsdag d. 17.09.20 blev det obligatorisk at bære mundbind på cafeer og restauranter i de 17 københavnske kommuner, hvor der er indført skærpede retningslinjer. Dét gælder nu hele landet. I klubhuse, hvor der drives café, restauration mv., skal man overholde de branchespecifikke retningslinjer. Det betyder, at man i klubhusenes cafeer og restauranter skal bære mundbånd, når man er ståede, fx står i kø ved kassen eller går på toilettet. Det kan virke ulogisk, hvis man lige har dyrket motion sammen uden mundbind, men det er vilkårene. Samtidig gælder kravet om, at man skal lukke senest klokken 22.00.

  • Må vi så stadig arrangere stævner og turneringskampe i foreningerne?

For en god ordens skyld: Ja, det må I gerne. Udover restriktionerne ovenfor, så gælder retningslinjerne stadig. Det vil sige, at man stadig må arrangere stævner og turneringskampe, men at det nye forsamlingsforbud på 50 skal håndhæves, og man skal sikre, at der aldrig er mere end 50 samlet på samme sted og samtidigt.

 Dette betyder altså at:

  • Holdkampe afholdes som planlagt.
  • Træning fortsætter som sædvanlig.
  • Turneringer med under 50 deltagere påvirkes ikke.
  • Turneringer mere flere end 50 deltagere, skal overveje alternative turneringsstruktur eller lignende. I disse tilfælde til bestyrelsen i Dansk Squash Forbund komme med anbefalinger.

 

Disse retningslinjer gælder pt. til 4. oktober og vil løbende blive opdateret, hvis der kommer nye restriktioner fra sundhedsmyndighederne. 

 

Bemærk, at ovenstående ikke ændrer på DIFs generelle retningslinjer, som du kan genlæse her.

https://www.dif.dk/da/forening/raad-og-viden-om-idraetsudvikling/corona

 


Indlæser Samtale