Nye corona restriktioner for 17 kommuner i hovedstadsområdet

Regeringens nyeste restriktioner for 17 kommuner i hovedstadsområdet påvirker også squashklubberne.

Skrevet af Søren Lukassen - 2020-12-02 13:30:00

Nye restriktioner for børn- og unge i hovedstadsområdet

De hidtidige restriktioner har betyder at børn og unge op til 25 år var undtaget fra forsamlingsforbuddet på 10 personer, når der dyrkede deres fritidsaktiviteter.

Denne undtagelse ophæves nu, så der ikke længere skelnes mellem aldersgrupperne. Dette betyder derfor at:

  • Muligheden for at være op til 50 personer til stede ved idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år finder ikke anvendelse i perioden fra 7. december 2020 til 2. januar 2021.
  • Der må herefter som udgangspunkt i denne periode kun være 10 personer til stede på samme sted samtidig i idræts- og foreningsaktiviteter.

Det vil fortsat være muligt at afvikle træning, så længe der kun er tale om grupper af højest 10 personer inkl. træner. Det er muligt at være flere træningsgrupper i samme faciliteter, hvis grupperne tydeligt opdeles og ikke interagerer med hinanden. En træner må kun være tilknyttet én gruppe.

De berørte kommuner er København, Tårnby, Brøndby, Hvidovre, Vallensbæk, Gladsaxe, Rødovre, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Frederiksberg, Ishøj, Gentofte, Ballerup, Høje-Taastrup, Dragør, Glostrup, Albertslund.

 

Fire gode råd til klubberne

Lav faste grupper på max. 10 inkl. træner

Det er fortsat muligt at træne i mindre grupper på max 10 inkl. træner. Overvej, om det kan give mening for jer at inddele jeres børn og unge i mindre hold på max 10 inkl. træner, så det så vidt som muligt er de samme børn/unge, der træner sammen hver gang.

 

Sådan kan i trygt afvikle træning for flere grupper samtidig

I kan fortsat afvikle træning for flere grupper samtidig, hvis I sikrer, at:

  • Hver gruppe max er på 10 personer inkl. træner
  • Der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne - gerne mindst 2 meters afstand.
  • I klart afgrænser den ene træningszone fra den anden. Anvend fx kegler, toppe, snor, kridt eller anden tydelig markering.
  • Der altid er en træner eller anden ansvarlig til stede ved afvikling af idrætsaktiviteter for børn – husk, at vedkommende tæller med i det samlede antal på max 10.

 

Hold virtuel juleafslutning

Med et forsamlingsforbud på 10 er den planlagte juleafslutning med træning for hele holdet sat til tælling i de fleste idrætsgrene, og mange børn kan derfor se frem til en skuffede juleafslutning – sådan behøver det dog ikke at gå.

Ryk juleafslutningen hjem i stuerne og hold den virtuelt over fx Zoom eller Teams. Lad børnene vise deres værelse frem på en virtuel ”House Tour”. Byt sportsskoene ud med sutsko, spil julebanko, spis pebernødder og lad julehyggen indfinde sig på en lidt anderledes måde i år.

 

Giv jeres trænere et skulderklap

Det betyder meget at blive anerkendt og særligt i år har alle trænere og frivillige fortjent et kæmpe skulderklap. Benyt lejligheden til at sende dem en varm hilsen og tak for deres store indsats – benyt fx jeres Facebook-side til formålet og lad alle klubbens medlemmer og forældre være med til at bidrage i kommentarfeltet i den velfortjente ros.

Indlæser Samtale