Motions-dameturnering i Sport 92 var en succes

Motions-dameturnering i Sport 92 var en succes

At tankerne fra breddestrategien har effekt, blev synliggjort d. 24. februar, hvor Sport 92 afholdt motions-dameturnering - og det med stor succes

Skrevet af Maiken Anker Møller - 2016-02-29 11:18:00

Motions-dameturnering i Sport 92

Onsdag d. 24. februar 2016 var Sport 92 vært for en motions-dameturnering, og med hele 28 deltagende kvinder må det siges at det var succes.

Motions-turnerings-formen er et tiltag, som er udløber af DSqF breddestrategi, hvor et primært fokus er på at skabe aktivitet. Øget aktivitet eller tilbud til flere kan være med til at fastholde flere i sporten, da der vil være varierede tilbud, som kan ramme bredt. Som klubber kan man dog ikke altid løfte opgaven med de mange aktiviteter alene, hvorfor breddestrategien lægger op, at man danner lokale netværk, så klubber i nærområder går sammen i et netværk, og i samarbejde kan man så få udbudt aktiviteter. Dels er der nærhed rent geografisk, men man de tætte relationer klubberne i mellem - og dermed også spillerne i mellem, gør at det kan blive nemmere at få kontakt, udbredt kendskab til aktiviteten osv.

Aktivitet kan være meget, og det skal ikke nødvendigvis være damemotionsturnering, men kan også være Bobby Boast, fællestræninger, trænings- og/eller trænerudvekslinger - man kan evt. gå sammen om event, det er egentlig kun fantasien der sætter grænser. Dansk Squash Forbund vil altid gerne hjælpe og sparre i forhold til netværk og klubber, og der er en mindre tilskudspulje, så netværket/arrangøren kan forespørge på et lille aktivitetstilskud.

Dame-motionsturneringen i Sport 92 er et rigtig godt eksempel på, at en klub har gjort brug af tankerne fra breddestrategien, og de to unge arrangører har gjort et rigtig godt benarbejde, som også har båret frugt - da hele 28 tilmeldinger må betegnes som en stor succes.

Midtjylland har et etableret netværk, som har fungeret ca. 1 års tid, og der har været afholdt lignende turnering både for damer og herre, og enkelte træningsudvekslinger. Dame-turneringen i Sport 92 topper dog i antal deltagere - en rigtig god udvikling, som jo kun kan håbe fortsætter, hvis man fortsætter det gode arbejde ude i klubberne.

Ønsker I mere info om tankerne fra DSqF-breddestrategien så kontakt meget gerne udviklingskonsulent, Maiken Møller - og har I en aktivitet I ønsker at få i gangsat og synliggjort, så hjælper meget gerne.

Ros og et "Godt gået" til turneringsarrangørerne, Patricia Christensen og Louise Lorentsen fra Sport 92:)


Indlæser Samtale