Guld og oprykning til vores damer ved EM

Det danske kvindelandshold kommer hjem fra EM i Slovenien med en guldmedalje

Skrevet af Søren Lukassen - 2022-04-23 16:36:10

I Ljubljana har Caroline Lyng, Klara Møller (begge Birkerød), Laura Lauridsen (Thy) og Sarah Lauridsen (Skovbakken) sat flot punktum for deres deltagelse i European Team Championship 3. div. med både en guldmedalje og en oprykning i næste sæson til 2. division.

Allerede fredag, da damerne vandt deres semifinale, var det klart, at de rykker op og den kommende sæson skal spille i 2. division.

I turneringen, har damerne vist præcis hvor dygtige de er. Onsdag spillede de turneringens første kamp og her besejrede de Rumænien. Torsdag måtte både Slovenien og Grækenland, se sig slået af de rød-hvide spillere og fredag – i et skandinavisk opgør – måtte Sverige overlade den endelige finaleplads, mod Portugal, til de danske damer.

Lørdag eftermiddag skulle det endelige slag stå, her måtte de portugisiske damer også sande, at vores danske damer var de stærkeste spillere på banen.

I finalekampen var de tre spillere i aktion:

Laura Lauridsen (Thy) mod Maria Arseniev 11-9, 5-11, 3-11, 5-11

Klara Møller (Birkerød) mod Sofia Averio Pita 17-15, 11-3, 11-5

Caroline Lyng (Birkerød) mod Catarina Nunes 11-6, 11-6, 11-6

De fire damespillere har dermed gennemført det, de havde sat sig for, da de rejste til Slovenien, fortæller de:

”Vi er meget glade og lettede over, at stå øverst på skamlen ved dette års EM i 3. division. Vi er stolte af vores præstation både på og udenfor banen. Der har været kanon god opbakning og støtte fra både spillere, træner, og ikke mindst fra alle jer som har fulgt med hjemme fra Danmark igennem hele turneringen.”

Fortæller damerne og fortsætter:

”Inden vi rejste til Slovenien, var målet klart – vi skulle tilbage i 2. division. Der var ingen tvivl om at det var forventningen både fra os selv, men også resten af squash Danmark. Vi er meget glade for at kunne leve op til disse forventninger. Og glæder os til at se hvilke udfordringer, der venter os i 2. division næste år.”

Under hele turneringen, har du kunnet følge vores spillere tæt, på vores Instagram, hvor de har lavet takeover. Alle deres stories har vi gemt i højdepunkt, så hvis du vil have en gennemgang, kan du finde det hele dér.

Hvis du har lyst til at dykke mere ned i alle turneringsresultaterne, så kan de findes hvis du klikker her.

Løbende under turneringen er der blevet publiceret billeder på Facebook-siden Squashland Ljubljana, vi har hentet billederne af vores danske damer og lagt dem i DSqFs Fotoarkiv, og dem kan du finde her.

Vi er slet ikke færdige med at følge de danske landshold ved EM, i næste uge gælder det nemlig European Championships division 2, i Eindhoven. Her er Danmark repræsenteret med holdet bestående af de fire Herlev/Hjorten spillere Theis Houlberg, Kristian de Silva Nielsen, Sebastian Pedersen, Marcus Jepsen og Skovbakken-spiller Magnus Laursen.

Indlæser Samtale