Godkendt indsats af de danske landshold ved ETC2016

Skrevet af Dansk Squash Forbund - 2016-05-10 08:51:00

Den sidste uges tid har de danske landshold været i Polen for at spille ETC2016. Med lodtrækningen inden mesterskabet så det godt ud for de danske landshold og specielt for dameholdet steg forventningerne, da Irland blev seedet ned som sekser og muligheden for medaljer pludselig var til at få øje på.

Damernes medaljedrømme endte dog efter en hårdt kæmpet kamp mod Holland i puljen, der endte med et 2-1 nederlag til de danske damer. Hollænderne tog senere bronzemedaljerne med en sejr over Wales. Indsatsen fra de danske damer er dog godkendt. Alle spillerne viste hvad de er i stand til at levere og det næste år ser spændende ud indenfor danske damesquash. Flere unge talenter begynder at presse på til landsholdet og de spillere, der allerede har været en del af holdet de seneste par år, begynder at kende niveauet det kræver for at være med. Alt i alt er der masser af potentiale og fremtid på det danske damelandshold, så længe vi formår at bibeholde de attraktive tilbud, hvor spillerne kan arbejde med deres udvikling.

For herrerne var håbet en oprykning til europas bedste række - 1. division, men endestationen blev her Schweiz i semifinalen, der allerede inden kampene var færdigspillede kunne glæde sig over oprykningen til 1. division. Danskerne skulle spille bronzekamp mod Wales - en nation der på papiret ville være en hård modstander, men også en kamp hvor de danske drenge havde mulighed for at genvinde bronzen i 2. division for 2. år i træk. Igen måtte de danske drenge dog se sig slået i en kamp, der fra start lignede en Walisisk sejr. Drengene har dog over mesterskabet vist at de kan være med mod selv de bedste hold i Europa. Det næste års tid vil gå med at forberede drengene til ETC2017, hvor håbet er at de kan spille sig til en oprykning.

De to oprykkere fra 2. division herrer i 2016 blev således Schweiz og Tjekkiet. Nedrykkere fra 1. division blev Holland og Irland.


Indlæser Samtale