Afvikling af turnerings- og træningsaktiviteter

Afvikling af turnerings- og træningsaktiviteter

Skal I afholde turnering i klubben i løbet af efteråret? Så læs med her

Skrevet af Søren Lukassen - 2020-09-28 10:39:25

Mange klubber står foran at skulle afvikle turneringsaktiviteter henover efteråret, og er naturligvis bekymrede for, om dette er muligt i forhold til de nyeste restriktioner.

 

Anbefalingen fra DIF er, at alle idrætter på forsvarlig vis gennemfører turnerings- og træningsaktiviteter (arrangementer) under hensyntagen til et evt. forsamlingsforbud (pt. på 50 personer til stede på samme lokalitet gældende i hele landet) og generelle anbefalinger vedr. mindskelse af Corona relateret smittespredning. Læs DIF udmeldelse her:

https://www.dif.dk/da/politik/nyheder/viaritzaupolitik/presse/2020/9/20200925_prmkampogstvneaktiviteterbrfortstte

Det er vigtigt for TU at pointere, at det det i denne situation er den arrangerende klub, som i sidste ende vurderer om et arrangement på baggrund af de lokale forhold og muligheder kan gennemføres. TU håber også, at alle klubber er indstillet på at forsøge at tilpasse arrangementerne i Aktivitetskalenderen, så de stadig kan gennemføres forsvarligt. Der er ingen tvivl om, at det på alle måder bliver kompromisløsninger i forhold til den gode sportslige og sociale kvalitet klubberne plejer at levere på afvikling af turneringer, men fokus må være på det sportslige, og så kan vi tage revanche på det sociale, når tiderne igen tillader det.

Følgende punkter kan i denne henseende overvejes:

Deltagerantal

Der må maks. deltage 50 personer i et arrangement. Dette kan kræve, at en turnering med flere deltagere evt. deles ud på flere lokationer i samarbejde med nabo-klubber, flere datoer kan tages i brug, eller der sættes en maks grænse på deltagerantal tilpasset de fysiske forhold. Deltagerantallet skal tilpasses til, at hver deltager har 4 m2 til rådighed i hallen (squashbaner inklusiv), så størrelsen på klubbens fysiske arealer kan sætte en maks grænse under de 50. Der skal ligeledes være plads til at holde min. 1m afstand til andre deltagere uden for banerne. Det anbefales at tilpasse antallet af udbudte rækker til turneringer og lukke af for adgang for publikum.

Afvikling

Lodtrækning kan foregå dagen(e) inden, evt. streames online (zoom eller andet), eller foregå under overværelse af et par "vidner". Fælles præmieoverrækkelse undgås og deltagere ankommer først til aftalt tid inden deres række skal starte og forlader lokationen, når deres række er færdigspillet. 

Afspritning

Der skal være høj fokus på håndhygiejne og håndsprit skal være rigeligt til rådighed. Det anbefales at afspritte bolde, dørhåndtag til banerne, kuglepenne, score card holdere og andet fælles udstyr mellem hver kamp, samt have fokus på aftørring af fælles berøringsflader ofte. 

Forplejning

Individuelt pakket forplejning (fx. sandwich) vurderes at være forsvarlig, men der skal være opmærksomhed på evt. forsvarlig servering af "fælles" snacks som frugt, chipsskåle m.m. Det samme gælder drikkevarer. Overvej at opfordre deltagere til selv at medbringe til eget forbrug.   

 

Vi håber at ovenstående kan inspirere til hvordan arrangementer kan gennemføres, og alle klubber anbefales også selv at søge yderligere information hos DIF (https://www.dif.dk/da/forening/raad-og-viden-om-idraetsudvikling/corona

 

I facebook-gruppen Visionsdag - Formænd danske squashklubber kan vi samlet tage yderligere spørgsmål, gode råd og anbefalinger og alle er meget velkomne til at bidrage.

Mvh TU


Indlæser Samtale