Intro

Intro

Squash er en sport der dyrkes i næsten alle lande i verden. Det er en af de fire store ketchersportsgrene og dermed beslægtet med tennis, badminton og bordtennis.

Rammen om squash er en bane på ca. 6,5 x 10 meter og knap 6 meter høj over den højeste væg. Den kan være af beton, glas eller andre materialer.

Her på siden fortæller vi om squashsportens idé og regler og giver råd om, hvilket udstyr du skal bruge til sporten.

Vi guider dig til at finde den nærmeste squashklub, hvor du kan komme til prøve spillet. Der findes også squashbaner i Danmark, hvor man kan spille uden at være medlem af en klub. Ikke et ondt ord om det, men i en klub får du en række fordele, som du går glip af, hvis du du f.eks. spiller med en fast makker uden for en klub:

  • I en klub kan du få støtte til at blive bedre gennem træning og vejlednng
  • Du får flere at spille med og mod, og dermed udvikler du dit spil og får en større omgangskreds i sporten
  • Du får mulighed for at deltage i turneringer, både i klubben og i andre turneringer
  • Du mødet et aktivt socialt miljø, hvor du både bidrager og nyder.

Vi fortæller også om de mange aktiviteter, det er åbne for medlemmer af klubber under Dansk Squash Forbund, f.eks. Junior-turneringer, Senior Grand Prix-turneringer, Danmarksturneringen for hold, venteramesterskaber og meget mere.

Og skulle du have lyst til andet eller mere, introducerer vi også andre ketchersportsgrene, som spilles på squashbaner eller omfatter squash som disciplin.

Jo før du starter, desto længere kan du spille!