Svar på spørgsmål om nye squashbolde

Svar på spørgsmål om nye squashbolde

Skiftet af bold-mærke i de kampe, der afvikles under Dansk Squash Forbund, har givet anledning til en del spørgsmål og kommentarer, bl.a. på Facebook.

Skrevet af Allan B. Christensen - 2016-08-26 15:02:00

Tobias Pørtner, Skovbakken, har samlet nogle spørgsmål sammen og sendt dem til bestyrelsen for Dansk Squash Forbund. Nedenfor findes Tobias’ spørgsmål og bestyrelsens svar.

Jeg har i forbindelse med skiftet af boldleverandør snakket og hørt mange spørgsmål ang. skiftet af boldmærke. Dem jeg finder mest relevante har jeg samlet nedenfor og glæder mig til at høre om processen, valget og udbyttet af dette skifte:

Hvad er det overordnede incitament for, at man har valgt at skifte mærke?

At forbundet er presset økonomisk som aldrig før, så hver en krone vi kan få en har stor betydning.

Kender bestyrelsen til andre steder i verden, hvor man er skiftet til denne bold frem for Dunlop?

Tyskland har bl.a. skiftet væk fra Dunlop. Endvidere er EYE i dialog med PSA om mulighederne for at overtage som den officielle bold på PSA.

Hvilke spillere specifikt har testen og hvilken feedback har disse givet? Herunder en evt. kvalitetsforskel på Eye kontra Dunlop.

Mange forskellige bla. Rasmus Pedersen, Lau Kiehn, Gustav Hansen, Morten Wiegandt, Kenneth Plummer og mange motionsspillere. De fleste kan ikke kende forskel i en blindtest og mange opdagede slet ikke at de havde spillet med en anden bold. Cameron Pilley talte om at de måske var lidt hurtigere. Pilley spillede dog hele kampen uden selv at opdage noget, var først da han bliver spurgt efterfølgende. Bolden er formentlig ikke helt identisk med Dunlop, men den bold der i test kom tættest på. Dunlop vil jo endividere ikke længere sponsorere nogen som squash aktiviteter i Danmark. Endelig så er EYE bolden naturligvis certificeret af World Squash Federation.

Hvordan ser den økonomiske aftale ud for forbundet i forbindelse med skiftet ud?

Forbundet modtager 40.000 kr. kontant på aftalen.

Har Squashlife monopol på forhandling af Eye-bolde i Danmark? Hvis ja, har man I så fald gjort sig nogle tanker i denne forbindelse?

Nej på ingen måde. Alle butikker kan sælge boldene og flere er så vidt vides også ved at få dem ind i sortimentet. Men der er den ”kedelig” ting for butikkerne, at vi I forbundet har forhandlet så god en aftale på plads for klubberne med EYE, at der ikke er den store avance for butikkerne, derfor nogle er lidt tilbageholdne. Prisen der er skrevet ind i kontrakten til 150 kr. ved køb af minimum 4 dusin er ca. halv pris af hvad de koster i de fleste andre lande.

Hvem er dansk importør af Eye og står for distributionen af mærket i Danmark? (Kort sagt, hvem tjener penge (i Danmark) på, at Eye nu af den samlede danske squashbestyrelse er blevet valgt til at være eneste godkendte bold i dansk squash-regi?)

EYE distribueres i Danmark af Morten Fisker Management. Morten har tidligere gennem mange år været distributør af Dunlop og har oplyst, at EYE blandt andet er officiel bold i Frankrig og Belgien. Kontakt til EYE kan ske via tlf: +45 28 14 08 11.

Hvem i forbundet har været inddraget i denne proces og blåstemplet dette valg?

En samlet bestyrelsestår bag beslutningen og endvidere blev beslutningen fremlagt på Turneringsmødet i Odense i maj.

Hvilke tanker har man gjort sig omkring, ikke at inddrage klubberne i denne proces?

Det må være en bestyrelsesbeslutning hvem Forbundet samarbejder med. Alle er blevet opfordret via nyhedsbrev og hjemmeside til at komme med forslag til sponsorer, men ingen er vendt tilbage ej heller nogen klubber.

Har man gjort sig tanker om den udfordring, der evt kan ligge for vores internationalt aktive spillere, i forhold til at skulle skifte mærke?

Har ingen påvirkning generelt på teknik, men det positive ved det, hvis de er en smule hurtigere som nogen mener, så passer det bedre ift. hvordan bolden hopper til internationale turneringer. Til de turneringer er der som regel proppet i hallerne og ofte varmere steder, så det kan måske give en minimal fordel. Desuden er der større forskelle end bolden der påvirker spillet internationalt, såsom temperaturen på banen, samt selve banens konstruktion. Internationalt arbejdes også i mod at skifte væk fra Dunlop fordi de slet ikke vil støtte squash længere efter der er kommet nye ejere til og de har haft nærmest monopol på markedet. Desuden er præcis det samme kendt fra tennisverdenen med forskellige bolde, der ikke hopper præcist, hvilket fungerer fint.

På bestyrelsens vegne,

Kenneth Plummer


Indlæser Samtale